Ενεργειακά Τζάμια

Τα ενεργειακά τζάμια υψηλής ενεργειακής απόδοσης και χαμηλής θερμαγωγιμότητας (Low-E) μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά την κατανάλωση ενέργειας και να βοηθήσουν στη μείωση του κόστους θέρμανσης αλλά και ψύξης. Έτσι μπορείτε να μειώσετε την κατανάλωση ενέργειας και τους λογαριασμούς ρεύματος.

Saint Gobain Planitherm

Τα ενεργειακά τζάμια Planitherm αποτελούν την τελευταία εξέλιξη της Saint Gobain και είναι πιστοποιημένα για τις βελτιωμένες επιδόσεις τους. Ενσωματώνουν τις τελευταίες εξελίξεις στη θερμομονωτική τεχνολογία αυξάνοντας τις ενεργειακές ιδιότητες του γυαλιού.

Τα Planitherm, γνωστά και ως ενεργειακά τζάμια μαλακής επίστρωσης 3ης γενιάς, είναι εξαιρετικά ουδέτερα τόσο στη μετάδοση όσο και στην αντανάκλαση και προσφέρουν ένα υψηλό επίπεδο φωτο-διαπερατότητας, μεγιστοποιώντας την είσοδο του φυσικού φωτός μέσα στο κτίριο. Οι ενεργειακές τους ιδιότητες οφείλονται σε μια προηγμένη μικροσκοπική μεταλλική επίστρωση. Τα διπλά ενεργειακά τζάμια Planitherm προσφέρουν έως και 3 φορές καλύτερη θερμομόνωση από τα απλά διπλά τζάμια.

Τα ενεργειακά τζάμια, ανάλογα τη λειτουργία τους χωρίζονται σε δύο βασικές κατηγορίες: τα «2 εποχών» και τα «4 εποχών». Σε γενικές γραμμές τα «2 εποχών» αποτρέπουν μονόδρομα την μετάδοση της θερμικής ακτινοβολίας ενώ τα «4 εποχών» αμφίδρομα.

4 16ar 4xn Tiny

Planitherm XN

Τα Planitherm XN είναι ενεργειακά τζάμια «2 εποχών». Αντανακλούν τη θερμότητα από τα καλοριφέρ ή το τζάκι πίσω στο δωμάτιο, αντί να την επιτρέπουν να διαφύγει από τα παράθυρα ενώ την ίδια στιγμή επιτρέπουν τη θερμότητα και ακόμη περισσότερο φως από τον ήλιο να περάσει μέσα από το γυαλί, θερμαίνοντας το σπίτι μας και συμβάλλοντας περαιτέρω στην ενεργειακή αποδοτικότητα των παραθύρων μας κατά τους κρύους μήνες του έτους.

 

Τα ενεργειακά τζάμια Planitherm XN ενδείκνυνται περισσότερο για παράθυρα που δεν τα χτυπάει έντονα ο ήλιος και συνήθως για περιοχές της Β. Ελλάδος και άλλες ορεινές περιοχές όπου είναι επιθυμητή η γλυκιά ζέστη του ήλιου κατά το φθινόπωρο και την άνοιξη.

Planitherm 4S EVO

Τα ενεργειακά τζάμια «4 εποχών» Planitherm 4S EVO,αποτελούν την μετεξέλιξη του παλαιότερου Planistar και διατηρούν το εσωτερικό του σπιτιού σας στην ιδανική θερμοκρασία όλες τις εποχές του έτους. Αντανακλούν τη θερμότητα από τον ήλιο προς τα έξω και μειώνουν την αντανάκλαση από το άμεσο ηλιακό φως κατά τους θερινούς μήνες ενώ ταυτόχρονα αντανακλούν τη θερμότητα από τα καλοριφέρ ή το τζάκι πίσω στο δωμάτιο κατά τους χειμερινούς μήνες. Δηλαδή αποτρέπουν την υπερβολική συσσώρευση θερμότητας σε ηλιόλουστο καιρό και ταυτόχρονα διατηρούν την εσωτερική θερμότητα κατά τις ψυχρές περιόδους. Έτσι μειώνουν τη δαπανηρή χρήση τόσο του κλιματιστικού για ψύξη όσο και των θερμαντικών μέσων για θέρμανση.

 

Τα ενεργειακά τζάμια Planitherm 4S EVO ενδείκνυνται περισσότερο για παράθυρα που τα χτυπάει έντονα ο ήλιος καθώς και συνήθως για περιοχές της Ν. Ελλάδος και νησιών όπου οι υψηλές θερμοκρασίες υπερτερούν του κρύου και οι ενδιάμεσες εποχές του Φθινοπώρου και της Άνοιξης τείνουν να εξαλείψουν.

4evo 16ar 4 Summer Tiny
4evo 16ar 4 Winter Tiny

Συνδυασμός δύο ενεργειακών τζαμιών μπορεί να γίνει στην περίπτωση της τριπλής υάλωσης. 3 τζάμια με διάκενα ανάμεσά τους βελτιώνουν σημαντικά τόσο τις θερμομονωτικές επιδόσεις των ενεργειακών τζαμιών όσο και τις ηχομονωτικές ιδιότητες συνολικά του υαλοπίνακα. Μπορούμε να συνδυάσουμε είτε δύο ενεργειακά «2 εποχών» είτε ένα«2 εποχών» και ένα «4 εποχών».

Χαρακτηριστικά

Τύπος

Υάλωση

Φωτοπερατότητα (TL)

Θερμοπερατότητα (Ug)

Ηλιακός Συντελεστής (g)

4XN/16Ar/4

2 εποχών

Διπλό Τζάμι

82%

1,1 W/m2K

62%

CE

4XN/16Ar/4/16Ar/4XN

2 εποχών

Τριπλό Τζάμι

74%

0,6 W/m2K

54%

CE

4EVO/16Ar/4

4 εποχών

Διπλό Τζάμι

61%

1,0 W/m2K

39%

CE

4EVO/16Ar/4/16Ar/4XN

4 εποχών

Τριπλό Τζάμι

55%

0,5 W/m2K

36%

CE

Αποστάτες Υάλωσης

Στη θερμομόνωση στα Ενεργειακά Τζάμια, είτε διπλά είτε τριπλά, σημαντικό ρόλο μαζί με το τζάμι παίζει και ο αποστάτης. Αποστάτης ονομάζεται το προφίλ που “τρέχει” περιμετρικά τον υαλοπίνακα και κρατάει τα διάφορα τζάμια σε συγκεκριμένη απόσταση μεταξύ τους.

Αποστάτες Υάλωσης

Στη θερμομόνωση στα Ενεργειακά Τζάμια, είτε διπλά είτε τριπλά, σημαντικό ρόλο μαζί με το τζάμι παίζει και ο αποστάτης. Αποστάτης ονομάζεται το προφίλ που “τρέχει” περιμετρικά τον υαλοπίνακα και κρατάει τα διάφορα τζάμια σε συγκεκριμένη απόσταση μεταξύ τους.

Για να αποφύγουμε τη μεταφορά θερμότητας επαγωγικά από το ένα τζάμι στο άλλο ακόμα και όταν αυτά δεν έρχονται σε άμεση επαφή, θα πρέπει η απόσταση μεταξύ τους να είναι τουλάχιστον 16mm. Οτιδήποτε μικρότερο από αυτό μειώνει τη θερμομόνωση που μας παρέχει ο υαλοπίνακας, καθώς η θερμότητα μεταφέρεται επαγωγικά από το ένα τζάμι στο άλλο.

Αποστάτες αλουμινίου

Ο πλέον διαδεδομένος αποστάτης που χρησιμοποιείται στην Ελλάδα είναι ο κλασικός αποστάτης αλουμινίου, ο οποίος είναι ιδιαίτερα θερμαγώγιμος. Αυτό σημαίνει πως περιμετρικά του υαλοπίνακα η θερμοκρασία είναι τελείως διαφορετική από ότι στο μέσο του.

Spacer ALU Winter Tiny
Spacer ALU Summer Tiny
Spacer NoMold
Spacer Mold

Έτσι έχουμε σημαντικές απώλειες θερμότητας και ενέργειας, ενώ ταυτόχρονα σε μεγάλες διαφορές εσωτερικής και εξωτερικής θερμοκρασίας, περιμετρικά του υαλοπίνακα δημιουργούνται συμπυκνώματα υγρασίας με αποτέλεσμα το τζάμι να ιδρώνει και τοπικά να εμφανίζει μούχλα.

Spacer NoMold
Spacer Mold

Θερμοί αποστάτες Warm-Edge

Στα ενεργειακά τζάμια της Rolloplast θα βρείτε μόνο θερμούς αποστάτες Nanobar. Οι αποστάτες Nanobar είναι από υψηλής ποιότητας θερμοδιακοπτόμενο υλικό νανοτεχνολογίας, επενδυμένο εξωτερικά με ανοξείδωτο φιλμ για την καλύτερη συγκράτηση του αέριου Argon χωρίς διαρροές. Προσφέρουν τέλεια θερμοδιακοπή, βελτιωμένη ηχοαπορρόφηση, ιδιαίτερα χαμηλές τιμές PSI Σλd και Ψ, σταθερότητα, ακαμψία, άψογη μορφή, αντοχή στην υπεριώδη UV ακτινοβολία κ.α. Έτσι μειώνεται η απώλεια θερμότητας από την περίμετρο του υαλοπίνακα παρέχοντας έως και 1000 φορές καλύτερη θερμομόνωση από τους αποστάτες αλουμινίου και βελτιώνοντας τη συνολική απόδοση στα Ενεργειακά Τζάμια κατά 40-50%.

WarmEdge vs Aluminum Glass Spacer Tiny
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.