Εξοικονομώ Ανακαινίζω Νέων

Άνοιξε στις 18 Μαΐου 2023 η πλατφόρμα για το νέο «Εξοικονομώ – Ανακαινίζω για Νέους» και θα παραμείνει ανοιχτή για αιτήσεις μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου 2023. Το πρόγραμμα επικεντρώνεται στην στήριξη των νέων, που έχουν γεννηθεί από 01/01/1984, προκειμένου αυτοί να ξεκινήσουν τη ζωή τους και να δημιουργήσουν οικογένεια, ζώντας σε ένα αξιοπρεπές, χαμηλού ενεργειακού αποτυπώματος, σπίτι.

Εξοικονομώ

Το πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Ανακαινίζω για Νέους» εντάσσεται στα έργα που υποστηρίζονται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και έχει ως στόχο την προώθηση της εθνικής και ενωσιακής ενεργειακής πολιτικής για την εξοικονόμηση ενέργειας, μέσω της ενεργειακής αναβάθμισης των νοικοκυριών. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι νέοι με οικογενειακό εισόδημα έως 50.000€. Ιδιαίτερη μέριμνα λαμβάνεται για τη στήριξη των φτωχών και ευάλωτων νοικοκυριών με τη μορφή αυξημένου ποσοστού επιχορηγήσεων. Διατίθενται αποκλειστικά για τα ευάλωτα νοικοκυριά, και αφορά σε παρεμβάσεις ενεργειακής εξοικονόμησης, όπως αντικατάσταση κουφωμάτων, θερμομόνωση, συστήματα θέρμανσης – ψύξης, συστήματα παροχής ζεστού νερού χρήσης και Smart Home. Η επιδότηση των ενεργειακών παρεμβάσεων της υποενότητας «Εξοικονομώ» φτάνει μέχρι και το 90%, ενώ το υπόλοιπο ποσό της ιδίας συμμετοχής μπορεί να καλυφτεί από άτοκο δάνειο έως και 6 ετών.

Το Πρόγραμμα δίνει παράλληλα, τη δυνατότητα επιχορήγησης για εργασίες ανακαίνισης, σε κατοικίες που θα αναβαθμιστούν ενεργειακά, με σκοπό την ολοκληρωμένη αναβάθμισή τους (ενεργειακή – λειτουργική – αισθητική). Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι νέοι με οικογενειακό εισόδημα έως 20.000€ και με την προϋπόθεση ότι έχουν ήδη ενταχθεί στην υποενότητα «Εξοικονομώ». Περιλαμβάνει παρεμβάσεις ανακαίνισης, όπως ανακαίνιση χώρων μπάνιου και κουζίνας, αντικατάσταση πόρτας εισόδου, αντικατάσταση και επισκευή ηλεκτρολογικών και υδραυλικών εγκαταστάσεων αλλά και πατωμάτων. Οι παρεμβάσεις της υποενότητας «Ανακαινίζω» επιδοτούνται κατά 30%, ενώ το υπόλοιπο ποσό της ιδίας συμμετοχής μπορεί να καλυφτεί από χαμηλότοκο δάνειο έως και 6 ετών.

Ανακαινίζω

Θέλετε να αναβαθμίσετε κι εσείς ενεργειακά και αισθητικά το σπίτι σας; Ενταχθείτε στο Νέο Εξοικονομώ – Ανακαινίζω για Νέους.

 

Κάντε Αίτηση Τώρα ! Κάντε Αίτηση Τώρα !
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.