Gretsch­-Unitas

Ο όμιλος εταιρειών Gretsch­-Unitas αποτελείται από περισσότερες από 50 εταιρείες παραγωγής και πωλήσεων σε 35 χώρες. Με τις κορυφαίες διεθνώς μάρκες G-U (μηχανισμοί/εξαρτήματα), ΒΚS (κλειδαριές, συστήματα κλειδώματος) και FERCO (μηχανισμοί/εξαρτήματα) προσφέρει τεχνολογίες ασφάλισης.

Με προσωπικό περίπου 3.700 ατόμων και με παράδοση άνω των 100 ετών, κατασκευάζονται και διακινούνται περίπου 30.000 είδη από τους τομείς της τεχνολογίας παραθύρων και πορτών, των αυτόματων συστημάτων εισόδου καθώς και των συστημάτων διαχείρισης κτιρίων.

ΙΣΤΟΡΙΑ

Η ιστορία της Gretsch­-Unitas αρχίζει το 1907, από τον πλούσιο σε ιδέες τεχνικό Viktor Gretsch­ και με την κατασκευή φεγγιτών με κορδόνι, βραχιόνων ακινητοποίησης παραθύρων και μικρών μηχανισμών. Τρία χρόνια αργότερα, ορίζει τον έμπορο Johann Maus σε εταίρο και διευθύνοντα σύμβουλο. Από τους απογόνους Julius Maus von Resch και Hans Maus, η επιχείρηση μετεξελίχθηκε σε μια διεθνή επιχείρηση. Οι αδερφοί Julius και Michael von Resch διευθύνουν τον όμιλο εταιρειών Gretsch­-Unitas σήμερα στην 3η γενιά. Τη δεκαετία του ’20 και στις αρχές της δεκαετίας του ’30, η επιχείρηση ανέπτυξε περισσότερες από 120 ευρεσιτεχνίες και διακινούσε τα επιτυχημένα προϊόντα της πανευρωπαϊκά. Μετά από δύσκολους καιρούς επιτυγχάνεται η ανοικοδόμηση και στη συνέχεια η μετεγκατάσταση της επιχείρησης από τη Στουτγάρδη στο Ditzingen. Στα μέσα της δεκαετίας του ’70, ακολουθεί η επέκταση της εταιρείας σε όμιλο επιχειρήσεων: αρχικά με την αγορά του μεγαλύτερου Γάλλου κατασκευαστή μηχανισμών κουφωμάτων FERCO, αργότερα με την αγορά της κορυφαίας μάρκας κλειδαριών BKS και με την ίδρυση ιδιόκτητων εταιρειών παροχής υπηρεσιών. Έτσι δημιουργείται ένας ισχυρός όμιλος με υψηλής ποιότητας, συμβατά προϊόντα και υπηρεσίες στους τομείς παραθύρων, θυρών, συστημάτων εισόδου καθώς και διαχείρισης κτιρίων.

Περιμετρικός Μηχανισμός

Περιμετρικός ορίζεται ο μηχανισμός που κινείται περιμετρικά του φύλλου και φέρει πολλαπλά κλειδώματα, σε αντίθεση με παλιότερους μηχανισμούς όπου το φύλλο έφερε ελάχιστα κλειδώματα ενωμένα με μία ντίζα αλουμινίου. Σήμερα είναι σχεδόν πάντα βέβαιο πως όταν μιλάμε για περιμετρικό μηχανισμό εννοούμε G-U (Gretsch-Unitas). Ευφυείς τεχνικές λύσεις, που διαμορφώνουν ένα έξυπνο σύστημα: Όλα τα εξαρτήματα του περιμετρικού μηχανισμού είναι προσαρμοσμένα μεταξύ τους με ακρίβεια και έχουν σχεδιαστεί με στόχο την ευκολία στην ρύθμιση και στον χειρισμό. Eίναι επίσης δυνατή η υλοποίηση ειδικών σχημάτων, όπως για παράδειγμα τοξωτά και παράγωνα.

 

Το πρόγραμμα της G-U διαθέτει 2 βασικά συστήματα περιμετρικού μηχανισμού για τα οποία μπορείτε να αγοράσετε εξαρτήματα ή ανταλλακτικά από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα, εύκολα και γρήγορα:

Χαρακτηριστικά ανά Σύστημα

Κρυφός Μηχανισμός

Τύπος Εγκατάστασης

Κουφώματα Εφαρμογής

Αντιδιαρρηκτική Προστασία

Μέγιστο Βάρος Φύλλου

Αυτόματη Ρύθμιση Cleverle

Νανοτεχνολογία faceGUard

Πλάτος Πατούρας Μηχανισμού

Ύψος Πατούρας Μηχανισμού

Έτη Εγγύησης

Euro-Jet

Drilled

PVC / Αλουμ.

έως RC2

100Kg

280 – 1600

280 – 2450

Uni-Jet D

Drilled

PVC / Αλουμ.

έως RC3

150Kg

✔️

✔️

280 – 1600

280 – 2800

Uni-Jet C

Clamped

Αλουμίνιο

έως RC3

130Kg

✔️

✔️

280 – 1600

280 – 2800

Uni-Jet M / S

Drilled / Screwed

Ξύλο

έως RC3

200Kg / 130Kg

✔️

✔️

280 – 1600

280 – 2800

Uni-Jet SCF

✔️

Screwed

PVC / Ξύλο

έως RC2

160Kg

✔️

✔️

390 – 1400

350 – 2800

Uni-Jet CC

✔️

Clamped

Αλουμίνιο

έως RC2

130Kg

✔️

✔️

390 – 1400

350 – 2800

Ανορθωτής Φύλλου

Ανυψώνει το φύλλο και ασφαλίζει την ανάκλιση, υποστηρίζοντας τη φιλική προς το χρήστη λειτουργία και τον σωστό χειρισμό.

Ρύθμιση Πατήματος

Διπλά ρυθμιζόμενα κλειδώματα για την πίεση του φύλλου επάνω στην κάσα (±1mm), με κλειδί Allen είτε 4mm είτε 6mm

Ρύθμιση Cleverle

Αντισταθμίζει αυτόματα το διάκενο (±1mm), απλοποιώντας την εγκατάσταση και τη συντήρηση.

(αποκλειστικά στο Uni-Jet)

G U UNI JET D M S C Tiny

UNI-JET

D, M, S, C

G U UNI JET SCF CC Tiny

UNI-JET

SCF, CC

Υψηλή Αισθητική

UNI-JET Concealed

Ικανοποιεί υψηλές απαιτήσεις ως προς τον σχεδιασμό, την άνεση και στον χειρισμό, ανοίγοντας νέες δυνατότητες για τη διαμόρφωση και το σχεδιασμό των παραθύρων. Χάρη στους εντελώς κρυφούς μεντεσέδες, δε γίνονται τρύπες στην κάσα, το οπτικό σημείο αναφοράς είναι πλέον το ίδιο το παράθυρο προσφέροντας μια κομψή συνολική εμφάνιση με καθαρές γραμμές στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό παρέχοντας ταυτόχρονα ίδια λειτουργικότητα και ασφάλεια.

G U UNI JET SCF CC Tiny

UNI-JET

SCF, CC

Διαχρονική Αντοχή

Προστασία ferGUard

Βασική Επιφανειακή Επεξεργασία

Όλα τα κομμάτια του μηχανισμού της G-U έχουν ειδική επίστρωση νανοτεχνολογίας ferGUard η οποία τα προστατεύει αποτελεσματικά από τις επιδράσεις του περιβάλλοντος, εξασφαλίζοντας μακροχρόνια άψογη λειτουργία και εμφάνιση. Αυτό περιλαμβάνει γαλβανισμένο το βασικό υλικό, παθητικοποίηση με νανοσωματίδια και στη συνέχεια οπτική σφράγιση.

 

  • Διαθέτει μοναδική δυνατότητα αυτο-ίασης σε περιπτώσεις μικρών γρατσουνιών.
  • Τα νανοσωματίδια καθιστούν εξαιρετικά ανθεκτική την επιφάνεια σε ισχυρές χημικές ουσίες (σοβάδες, τσιμέντα, χρώματα, βερνίκια, ισχυρά καθαριστικά κ.λπ.).
  • Εμφανίζει «εξαιρετικά υψηλή αντοχή σε κόκκινη σκουριά» και ως εκ τούτου υπερβαίνει κατά πολλές φορές ό,τι απαιτείται από το πρότυπο DIN EN 13126/8 Κατηγορία 4 κατά EN 1670: 2007 (D).
  • Δεν περιέχει οργανικά συστατικά, βαρέα μέταλλα ή ενώσεις χρωμίου (VI), και ως εκ τούτου είναι φιλικό προς το περιβάλλον και ακίνδυνο για την υγεία.
  • Προσφέρει ελκυστικά ομοιόμορφη ασημένια εμφάνιση σε όλα τα εξαρτήματα. Οι απαιτήσεις για τους μηχανισμούς είναι καθορισμένες στα RAL μηχανισμών ανοιγόμενων και ανοιγοανακλινόμενων κουφωμάτων (RG 607/3) και RAL γαλβανισμένων προϊόντων (GZ 660 Μέρος 1 και 2).

Οι μηχανισμοί έχουν καταταχθεί σε αυτήν την περίπτωση στην κλίμακα αντοχής 3. Αυτή η κλίμακα αντοχής απαιτεί ένα μέσο πάχος 12mm από ψευδάργυρο (γαλβάνισμα). Τα εξαρτήματα θα πρέπει να αντέξουν στο τεστ σκουριάς κατά DIN 50021 SS (σε αλατόνερο) για 72 ώρες, μέχρι την αρχή της εμφάνισης της σκουριάς. Η βασική σκουριά στο μηχανισμό (κόκκινη σκουριά) θα πρέπει να εμφανιστεί όχι νωρίτερα από 240 ώρες.

Η υπεροχή της τεχνολογίας ferGUard αποδείχθηκε σε δοκιμές που έγιναν στο «Steinbeis Transfer Centre of Surface and Environmental Technology» στο Aalen της Γερμανίας, μεταξύ διαφορετικών εταιρειών μηχανισμών. Μετρώντας τις ώρες μέχρι την εμφάνιση λευκής σκουριάς, ο μηχανισμός G-U Uni-Jet απέδωσε τα μέγιστα φτάνοντας στις 576 ώρες, ξεπερνώντας ξεκάθαρα και κατά πολύ περισσότερο όλες τις υπόλοιπες εταιρείες.

GU faceGUard Test Tiny

Προστασία faceGUard

Πρόσθετη Επιφανειακή Επεξεργασία

Εφαρμόζεται επιπρόσθετα της βασικής προστασίας ferGUard, αποκλειστικά κατ’ απαίτηση του πελάτη και μόνο στο σύστημα UNI-JET. Κάθε μεμονωμένο εξάρτημα επικαλύπτεται με μια ειδική κεραμική επίστρωση υψηλής τεχνολογίας. Xρησιμοποιείται για τη μέγιστη αντοχή σε ακραίες ατμοσφαιρικές συνθήκες όπου η διάβρωση είναι πιο επιθετική, όπως για παράδειγμα σε παράκτιες περιοχές με μεγάλες συγκεντρώσεις χλωριούχου νατρίου (αλάτι), σε βαριές βιομηχανικές περιοχές με υψηλούς ρύπους, σε κολυμβητήρια με ατμούς χλωρίου/όζοντος, σε στάβλους ζώων με σχηματισμό αερίου βαριά αμμωνίας κ.α.

 

  • Μέγιστη προστασία από τη διάβρωση για μακροπρόθεσμη λειτουργικότητα και αντοχή υπό ακραίες συνθήκες.
  • Ακόμη πιο ανθεκτικό στα επιθετικά οξέα, αέρια και αλκάλια (σοβάδες, τσιμέντα, χρώματα, βερνίκια, ισχυρά καθαριστικά κ.λπ.).
  • Εμφανίζει εξαιρετικά υψηλή αντοχή στη διάβρωση κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες και ως εκ τούτου υπερβαίνει κατά πολλές φορές ό,τι απαιτείται από το πρότυπο DIN EN 13126/8 Κατηγορία 5 (υψηλότερη κατηγορία) κατά EN 1670: 2007 (D).
  • Προσφέρει ελκυστικά ομοιόμορφη ματ γκρι εμφάνιση σε όλα τα εξαρτήματα.

Αντιδιαρρηκτική Προστασία

RC1

Για δύσκολα προσβάσιμα παράθυρα αρκεί η Βασική Ασφάλεια με προστασία κυρίως ενάντια σε βανδαλισμούς και σε προσπάθειες διάρρηξης με την άσκηση σωματικής βίας όπως επίθεση με το σώμα, τον ώμο ή με κλωτσιά.

RC2

Για εύκολα προσβάσιμα παράθυρα, η Μέση Ασφάλεια προστατεύει σε προσπάθειες διάρρηξης με απλά εργαλεία όπως πένσα, τανάλια, κατσαβίδι και σφήνες. Αποτελεί την κύρια επιλογή της πλειοψηφίας των κατασκευών.

RC3

Για παράθυρα με πολύ εύκολη πρόσβαση. Παρέχει Υψηλή Προστασία ενάντια στη χρήση δεύτερου κατσαβιδιού, λοστό ή «σκύλα» καθώς και επιπρόσθετη προστασία διάτρησης. Προτείνουμε η επιλογή αυτή να συνδυάζεται με υαλοπίνακα ασφαλείας.