COVID-19

Ο πόλεμος κατά του COVID-19

Η νέα εποχή δυστυχώς μας αναγκάζει να φυλασσόμαστε ιδιαίτερα από το μικρο-περιβάλλον μας. Μικρόβια όπως βακτήρια, μύκητες και ιοί βρίσκονται παντού γύρω μας και επάνω μας. Δυστυχώς οι συνεχείς μεταλλάξεις αυτών τα έχουν κάνει ιδιαίτερα ανθεκτικά στα φάρμακα και τα εμβόλια.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα του σήμερα είναι ο κορωνοϊός, ο οποίος είναι γνωστός πολλά χρόνια τώρα αλλά μία μετάλλαξή του στα τέλη του 2019 τον έκανε ιδιαίτερα επιθετικό στους ανθρώπους και θανατηφόρο. Παρόλο που έχουν βγει εμβόλια που προφυλάσσουν από τον COVID-19, νεότερες μεταλλάξεις του είναι ακόμη ανίκητες με αποτέλεσμα η ανάγκη μείωσης της μεταδοτικότητας του ιού να είναι πλέον επιτακτική. Έτσι ο κορωνοϊός έθεσε νέα δεδομένα για την καθημερινότητα μας, αλλά και για τον τρόπο που σχεδιάζουμε πλέον τους χώρους διαβίωσης και εργασίας μας.

 

Πώς θα σας φαινόταν εάν υπήρχε ένας τρόπος που δε θα επέτρεπε στα βακτήρια  να μείνουν στην επιφάνεια των κουφωμάτων σας;

 

ΧΕΡΟΥΛΙΑ

Από την αρχή της επιδημιακής έξαρσης, μεριμνήσαμε ώστε όλα τα κουφώματα που κατασκευάζουμε να παρέχονται με ειδικά αντιμικροβιακά χερούλια, χωρίς καμία επιβάρυνση για τους πελάτες μας. Τα χερούλια αυτά παραδίδονται σε σφραγισμένη ξεχωριστή για το καθένα συσκευασία με την ειδική ταινία σήμανσης της αντιμικροβιακής τους ιδιότητας. Ταυτόχρονα επάνω στο ίδιο το χερούλι είναι χαραγμένο και το ειδικό σήμα:

Antimicrob Shield

Η αντιμικροβιακή ιδιότητα των χερουλιών είναι πιστοποιημένη για την προστασία που παρέχουν από βακτηρίδια σύμφωνα με το πρότυπο ISO 22196 από το IMSL – Industrial Microbiological Services LTD

Διάβασε περισσότερα
Antimicrob Shield NO
Antimicrob Shield YES

Το πλαίσιο των κουφωμάτων, αν και η επαφή με αυτό δεν είναι τόσο συχνή όσο είναι το χερούλι, επίσης μας απασχόλησε για την ασφάλεια των ανθρώπων που μας εμπιστεύονται. Τον Φεβρουάριο του 2020, στη διάσημη εφημερίδα «The Journal of Hospital Infection», δημοσιεύτηκε μια επιστημονική δοκιμή που είχε ως στόχο τη μελέτη της ανθεκτικότητας του κορωνοϊού σε διάφορες επιφάνειες όπως: αλουμίνιο, πλαστικό, ξύλο, γυαλί και άλλα. Σύμφωνα με αυτήν το αλουμίνιο είναι η επιφάνεια όπου ο ιός επιμένει λιγότερο, με «αντίσταση» 2-8 ωρών, ενώ αντίστοιχα το πλαστικό 2-6 μέρες και το ξύλο 4 μέρες.

 

Ως εκ τούτου, τα πλαίσια κουφωμάτων από αλουμίνιο έχουν πολύ χαμηλό δείκτη ανθεκτικότητας στον ιό, είναι ασφαλέστερα από άλλα υλικά κατά του COVID-19 και, σύμφωνα με τα μέτρα που υποδεικνύει ο ΠΟΥ, δεν έχουν σημαντική επίδραση στη μετάδοση του ιού.

 

Ανησυχητική είναι όμως η απόδοση του PVC το οποίο διατηρεί το ιικό φορτίο έως και 6 μέρες. Τη λύση δίνει η REHAU με τη νανο-τεχνολογία HDF (High Definition Finishing). Όλα τα συνθετικά προφίλ της REHAU φέρουν ειδικά φίλτρα προστασίας που ενσωματώνουν ιόντα αργύρου και αποδίδουν απόλυτα λείες επιφάνειες, ακόμη και σε μοριακό επίπεδο. Έτσι αποτρέπουν την προσκόλληση μικροβίων και καταστρέφουν περισσότερο από το 99% των μικροβίων σε λίγες μόνο ώρες.

ΠΡΟΦΙΛ

Αντιμικροβιακή Προστασία

Ο αόρατος σύμμαχος κατά των ιών και των μικροβίων

Η αντιμικροβιακή προστασία παρέχεται στην επιφάνεια των προϊόντων με πρόσθετα ειδικής τεχνολογίας που επιτρέπουν την επικάλυψη με ιόντα Αργύρου. Οι αντιβακτηριδιακές ιδιότητες των ιόντων Αργύρου είναι γνωστές και έχει αποδειχθεί ότι η παρουσία τους σε μεταλλικές ή άλλες επιφάνειες επιβραδύνει δραματικά την ανάπτυξη πληθυσμών με βακτήρια ή ιούς. Η χρήση τέτοιας τεχνολογίας επιτρέπει την αποτελεσματική αντιμικροβιακή ιδιότητα του προϊόντος καθ’ όλη τη διάρκεια ζωής του, το οποίο φέρει πλέον την ικανότητα να εξαλείφει ή να αδρανοποιεί όλων των ειδών τα μικρόβια, μειώνοντας δραματικά τα ποσοστά μετάδοσης λοιμώξεων.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.